Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een eenvoudige doch zeer effectieve natuurgeneeskundige therapie.

Uitgangspunt van deze therapie is dat op de handen, voeten en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Van dit gegeven maakt de reflexzonetherapeut gebruik. Via druk op de voeten wordt het hele lichaam behandeld. Het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken en gestimuleerd, het lichaam wordt in evenwicht gebracht.

Door grondig aftasten van de voeten worden eventuele blokkades en probleemgebieden duidelijk in kaart gebracht. Gerichte massage van de reflexzones op de voeten prikkelt vervolgens de corresponderende organen en lichaamsdelen om (weer) beter te gaan functioneren. Een behandeling geeft direct een verbeterde doorbloeding en afvalstoffen komen gemakkelijker vrij en worden sneller afgevoerd. Een behandeling heeft een positief effect op energie en weerstand.

Voor wie?

Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Een behandeling werkt ontspannend, waardoor u zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. Het kan bij veel klachten verlichting geven of klachten zelfs geheel wegnemen. Heeft u bijvoorbeeld pijn-, stress- of spanningsklachten? Maag- of darmklachten? Last van uw rug? Last van spieren en gewrichten? Menstruatie- of overgangsklachten? Dan kunt u veel baat hebben bij reflexzonetherapie. Ook kinderen die in deze huidige en jachtige tijd van presteren, vaak bloot gesteld worden aan veel stress, spanningen en drukte hebben vaak baat bij reflexzonetherapie.

Het kan uitstekend naast andere, reguliere behandelmethodes worden toegepast. Een behandeling duurt circa 75 minuten. Na opstart met 3 behandelingen in een korte periode van 10 tot 14 dagen moet er een verbetering op gaan treden. Na deze 3 behandelingen worden de vervolgbehandelingen gepland. Afhankelijk van de resultaten en wensen kan dit 1x per 3 weken, 1x per 6 weken tot  4x per jaar plaatsvinden.

Wat mensen zeggen:

Bijzondere interesse in mens en natuur