Natuurlijke gezondheidsondersteuning

Ter ondersteuning van de reflexzone behandelingen heb ik mij verdiept in een aantal natuurlijke aspecten die van grote invloed zijn op de menselijke gezondheid.

Graag adviseer ik u bij de juiste keuzes. Een gezond voedingspatroon is de basis, goed eten maakt ons levendiger en gezonder, we gaan er gezonder uitzien en presteren ook beter op ons werk.

Met een opleiding als gewichtsconsulent en een bijzondere interesse in voeding, weet ik hoe vaak voeding als vijand wordt gezien. Ten onrechte! 

Ons lichaam is geen statisch geheel, cellen zijn continu aan vernieuwing onderhevig. Die vernieuwing van onze lichaamscellen vindt plaats met behulp van de voedingsstoffen die wij tot ons nemen. De natuur heeft ons altijd voorzien van een breed scala aan voedingsstoffen. Mileuvervuiling, industriële landbouwmethoden, chemische bewerkingsprocessen en verkeerde bereidingsmethoden zorgen voor het teruglopen van onze krachtige voedingsbron. Het is in deze tijd belangrijk om de juiste keuzes te maken. Door eenvoudige keuzes te maken als veelal onbewerkte producten kunnen we ons voedingspatroon behoorlijk positief beïnvloeden. De natuur is onze directe leverancier.

Het doel van mijn voedingsadviezen is; “Genieten” van gezond en lekker eten, van de positieve veranderingen in lichaam en geest. Jezelf lekkerder voelen met meer energie en een betere uitstraling.

Vitamines en mineralen
Met ons huidige voeding- en leefpatroon ontstaan gemakkelijk tekorten van essentiële vitamines en mineralen. Bij een tekort aan essentiële vitamines en mineralen, kan ons lichaam, onze cellen niet doen waar het voor gemaakt is. Dit heeft effect op onze weerstand en energie, het kan leiden tot ziekte.

Met een opleiding als orthomoleculair therapeut (ortho; juist, moleculair; vitaminen, mineralen, essentiële voedingsstoffen) kan ik u van een gedegen advies voorzien met betrekking tot het (tijdelijk) aanvullen van vitaminen en mineralen door middel van voedingssupplementen. Met behulp van een bio-tensor zal ik een test uitvoeren om te kijken welke tekorten er zijn. Er wordt naar gestreefd de lichaamscellen de benodigde voedingsstoffen te geven, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen en/of energie en weerstand kunnen verbeteren.

Bach bloesem
Dr Bach ontdekte dat er in bloesems van bomen en planten geneeskrachtige werking zit. Van de bloesems maakte hij remedies. Bij iedere remedie past een bepaalde stemming/emotie. 

U kunt baat hebben bij bach bloesem remedies als u emotioneel uit balans bent, bijvoorbeeld u heeft last van: angst en paniek, verdriet, depressie, vermoeidheid, onzekerheid, faalangst, je zorgen maken, boosheid, stress, concentratiestoornis of gedragsproblemen. Een test met behulp van de bio-tensor zal uitwijzen welke remedie het best geschikt voor u is. 

Bach bloesem remedies zijn geschikt voor iedereen, en altijd veilig te gebruiken. Bach bloesem remedies zijn zeker geschikt voor kinderen en tieners. De druppels helpen hen beter met (negatieve) emoties om te gaan.

Wat mensen zeggen:

Bijzondere interesse in mens en natuur